I. kolo Českého poháru v letním biatlonu

05.06.2017 13:58

 

I. kolo Českého poháru v letním biatlonu, kterého se zúčastnilo 438 biatlonistů z 33 klubů celé České republiky, proběhlo 3. - 4. června ve Starém městě pod Landštejnem.

Na programu byl sobotní vytrvalostní závod a nedělní sprint. Z našeho klubu se kvalifikovalo 11 sportovců. Kvalifikační závody proběhly ve Zdětíně, Bystřici pod Hostýnem, Břidličné a Rožnově pod Radhoštěm, za účasti 24 našich sportovců včetně přípravky.
Z prvního pohárového víkendu si bronzovou medaili odvezla Renata Flašarová v kategorii dorostenky mladší. Do první desítky se dále probojovali: František Palla v kategorii žáci C čtvrtým místem, Beáta Petrášová v kategorii žákyně A šestým místem a Ondřej Hubáček v kategorii žáci A osmým místem. V soutěži družstev žáků jsme obsadili 13. místo.


II. kolo Českého poháru se uskuteční 24. a 25. června v Bystřici pod Hostýnem, kde proběhnou opět dva závody. V sobotu sprint se štafetovou střelbou a v neděli závod s hromadným startem. Před tímto kolem se zúčastníme ještě jednoho kvalifikačního závodu a to 11. června v Ostravě, kde si mohou vybojovat účast na Českých pohárech další halenkovičtí biatlonisté.

 

Výsledky jednotlivých závodů naleznete na : www.biatlon.cz/domaci/souteze/vysledky-a-propozice/#kvalifikan-regionln-zvod-p

 

Fotografie z jednotlivých závodů na : biahaleny.rajce.idnes.cz/