IV. kolo českého poháru Nová Ves

12.03.2015 07:09

IV. kolo Českého poháru v biatlonu se uskutečnilo 7. - 8. března v Nové Vsi u Rýmařova.

Proběhly zde tři závody volnou technikou – rychlostní závod, biatlonkross a stíhací závod.

Při závodu volnou technikou všichni závodníci využívali společného mazání lyží, které zajistil biatlonový svaz. Pro biatlonisty z klubů s rozdílným finančním zajištěním se tak na trati srovnaly běžecké podmínky.

 

Byl to poslední závod letošní zimní biatlonové sezóny, kterého se zúčastnilo 174 dětí z celé republiky. Náš klub zastupovalo pět závodníků – František Palla, Barbora Gabrhelíková, Renata Flašarová, Adriana Vojáčková a Martin Palla.

 

Výsledky naleznete v odkazu Výsledky.
Fotografie naleznete na :  biahaleny.rajce.idnes.cz/Nova_Ves_7.-_8.3.2015/

 

Pro většinu našich dětí tímto závodem skončila první zimní biatlonová sezóna. S ohledem na naše klimatické podmínky a možnosti přípravy si naši sportovci vedli velmi dobře. Ze zúčastněných 25 klubů se v zimním Českém poháru halenkovičtí biatlonisté umístili na devatenáctém místě i přes to, že jsme se nezúčastnili všech konaných závodů.

 

První seznámení s během na lyžích jsme absolvovali na místním fotbalovém hřišti. Sněhové podmínky v Halenkovicích letos byly lepší než v uplynulém roce. Bohužel, absence techniky pro přípravu běžeckých tratí nám neumožnila využít domácího prostředí ve větší míře. Proto po zvládnutí běžeckého stylu následovalo zdolávání členitých upravených běžeckých tratí na Pustevnách, ve Velkých Karlovicích, Novém Městě a Nové Vsi.

Pro naše sportovce to byla hlavně příprava na nadcházející letní biatlonovou sezónu. Přáli bychom si, aby tato zimní příprava přispěla k dobrým výsledkům, které naši závodníci dlouhodobě dosahují v závodech letního biatlonu.

 

Pro další zimní sezónu se podařilo navázat spolupráci s firmou Rossignol, která nám poskytla významnou slevu na běžecké lyžařské vybavení. I díky této podpoře se v příští zimní sezóně na start závodů může postavit více mladých halenkovických biatlonistů.