Zimní sezóna 2018

03.03.2018 16:47

Letošní nepříznivé sněhové podmínky nám dovolily absolvovat přípravu na zimní sezónu pouze na Pradědu a Nové Vsi u Rýmařova. Přípravy a závodů  na sněhu se účastnilo jedenáct mladých závodníků. Sedm závodníků absolvovalo tři kvalifikační závody, které proběhly na Nové Vsi u Rýmařova a v Novém Městě na Moravě. Ve stejném složení jsme absolvovali I. Kolo českého poháru v Novém Městě na Moravě, kde jsme zásluhou Štěpána Pally získali 3. místo ve sprintu.

Do dalšího kola ČP  postoupili pouze čtyři naši závodníci. 2. kolo ČP proběhlo v Letohradě a 3. kolo ČP v Jablonci nad Nisou, kde jsme získali  v závodu ve sprintu zásluhou Štěpána Pally 3. místo.

Vyvrcholením biatlonové sezony bylo MČR, které proběhlo 22. - 25. února v Novém Městě na Moravě. Účast si vybojovali tři naši závodníci. V mistrovském  závodu s hromadným startem si v kategorii žáci starší doběhl pro bronzovou medaili František Palla.

V letošním roce se konaly hry zimní olympiády dětí a mládeže pod záštitou pardubického kraje. I zde měl náš klub zastoupení dvou závodníků, kteří reprezentovali zlínský kraj. Největším úspěchem bylo 6. místo ve štafetě trojic.

Závěrem chceme poděkovat všem závodníkům, ale i rodičům za svůj čas obětovaný zimní přípravě.

 

Fotografie z jednotlivých závodů naleznete na : biahaleny.rajce.idnes.cz/ 

Výsledky na :  www.biatlon.cz/domaci/souteze/vysledky-a-propozice/#mr-v-biatlonu-d-d