Letní biatlonová sezóna

03.10.2019 18:05

Letní biatlonovou sezónu jsme zahájily dvěma kvalifikačními závody na český pohár ve Zdětíně u Prostějova. Další kvalifikační závody proběhli v Těrlicku, Břidličné, Rožnově pod Radhoštěm a Bystřici pod Hostýnem. Kvalifikačních závodů se zúčastnilo 21 našich sportovců. Na český pohár postoupilo 13 sportovců. První kolo českého poháru proběhlo ve Starém Městě pod Landštejnem, kde jsme získaly tři medaile. Štěpán Palla zlatou a bronzovou. Monika Železníková bronzovou. Z druhého kola českého poháru jsme si odvezli pět medailí. Bronzovou získal Ondřej Hubáček, Ondřej Slováček a Štěpán Palla. Zlatou Monika Železníková a Richard Vašíček.
Prvním závodem po krátké prázdninové přestávce pro naše sportovce byl krajský přebor, který se uskutečnil v Rožnově pod Radhoštěm. Z krásného lyžařského areálu Bučiska jsme si odvezli sedm titulů „ Přeborník zlínského kraje“. V jednotlivých kategoriích to byli – Železník Libor, Juřenová Šárka, Slováček Ondřej, Flašar Jiří, Železníková Monika, Palla Štěpán a Mikešová Michaela.
Následující týden jsme již závodili v Jílemnici, kde proběhlo 3. kolo Českého poháru. Zde naši sportovci sbírali umístění těsně pod stupni vítězů. Vyjímkou byla pouze Monika Železníková, která vybojovala ve sprintu třetí příčku.
Vyvrcholením letní biatlonové sezóny bylo mistrovství České republiky v Břidličné. I když jsme si nedovezli žádný mistrovský titul, přesto jsme získali dvě stříbrné medaile, o které se zasloužila Monika Železníková a Štěpán Palla. Bronzovou medaili vybojoval Ondřej Slováček. Do první desítky se ještě probojovali Ondřej Hubáček a Michaela Mikešová.

Celkově náš klub obsadil v Českém poháru 10. místo ze 43 klubů.