Mistrovství české republiky žactva Staré Město pod Landštejnem

17.09.2013 18:13

V sobotu 7. a v neděli 8. záři 2013 se v perfektně připraveném areálu ve Starém Městě pod Landštejnem uskutečnilo Mistrovství české republiky žactva v letním biatlonu. Do závodního víkendu, který provázelo příjemné počasí, se z halenkovického biatlonového klubu nominovalo šest závodníků. Svými výkony v oblastních a pohárových závodech si někteří z halenkovických vybudovali výbornou pověst a Barbora Gabrhelíková byla biatlonovými odborníky pasována na jednu z velkých favoritek ve své kategorii.

   Závod MČR byl oproti předcházejícím závodům letošní sezóny odlišný ve vyšších počtech startujících a také v tom, že vidina mistrovského titulu mohla mnohým svázat ruce a nohy. Ke klidu nepřidalo ani to, že závody byly komentovány a biatlonisté mohli alespoň částečně sledovat svou průběžnou pozici. Jinými slovy, tento závodní víkend byl pro všechny mladé biatlonisty velkou sportovní zkušeností.

   V sobotu dopoledne se běžel rychlostní závod, ve kterém se rozdávaly první tituly Mistra ČR. Tento závod z pohledu halenkovických soutěžících přinesl nervózní výkon zejména na střelnici. Barboře Gabrhelíkové unikl titul o pouhé 4s.

V kategorii žáci A obsadil Tomáš Hučík 29. místo
V kategorii žáci A obsadil Fanda Palla 30 místo
V kategorii žákyně A obsadila Barbora Gabrhelíková 2. místo
V kategorii žákyně A obsadila Renata Flašarová 7. místo
V kategorii žáci B obsadil Martin Palla 15. místo
V kategorii žáci C obsadil Radek Trvaj 20. místo.

   V sobotu odpoledne se uskutečnily štafetové závody, které se běhají pouze v rámci MČR. Výborné halenkovické biatlonistky Barboru Gabrhelíkovou a Renatu Flašarovou v tomto závodě doplnila skvělá Karin Janošková z Rožnova pod Radhoštěm. Silné štafetě se podařilo zvítězit a pro Halenkovice vybojovat první mistrovský titul.
   Štafetového závodu se zúčastnili i halenkovičtí kluci Tomáš Hučík a Fanda Palla, které doplnil Viktor Marek ze Starého Města pod Landštejnem. Takto sestavená štafeta získala pěkné 7. místo.

   V neděli byly na programu závody s hromadným startem, které i díky nabytým zkušenostem z předcházejícího dne, do Halenkovic přinesly další mistrovský titul Barbory Gabrhelíkové.

V kategorii žáci A obsadil Tomáš Hučík 31. místo
V kategorii žáci A obsadil Fanda Palla 23. místo
V kategorii žákyně A obsadila Barbora Gabrhelíková 1. místo
V kategorii žákyně A obsadila Renata Flašarová 12. místo
V kategorii žáci B obsadil Martin Palla 6. místo
V kategorii žáci B obsadil Radek Trvaj 12. místo.

   Výprava z Halenkovic se nakonec neztratila ani v celkovém hodnocení Českého poháru, když se tři z mladých biatlonistů dostali do první desítky hodnocení a Barbora Gabrhelíková pohár s přehledem vyhrála.

Konečné umístění v Českém poháru:
V kategorii žáci A obsadil Tomáš Hučík 11. místo z 56 zúčastněných
V kategorii žáci A obsadil Fanda Palla 23 místo z 56 zúčastněných
V kategorii žákyně A obsadila Barbora Gabrhelíková 1. místo z 39 zúčastněných
V kategorii žákyně A obsadila Renata Flašarová 7. místo z 39 zúčastněných
V kategorii žáci B obsadil Martin Palla 6. místo z 57 zúčastněných
V kategorii žáci C obsadil Radek Trvaj 12. místo z 51 zúčastněných

   Ocenění a poháry mladým nadějím českého biatlonu při slavnostním ceremoniálu předával prezident Českého svazu biatlonu, pan V. Fiřtík a starosta Starého Města pod Landštejnem, pan M. Khandl.

   Biatlonová sezóna 2013 bude sice pokračovat několika menšími závody, ale už dnes je možné hodnotit ji jako úspěšnou. Mladým sportovcům je třeba pogratulovat a poděkovat za výbornou reprezentaci nejen svého klubu, ale i obce. Obrovské poděkování patří i rodičům a zejména trenérům, jejichž dobrovolná práce přináší výborné výsledky. Vždyť díky biatlonu máme v Halenkovicích už druhý rok po sobě mistra/mistryně České republiky.

 

 

Fotografie naleznete na : biahaleny.rajce.idnes.cz/Stare_M._p._Landstejnem_7.9.13