Zimní biatlonová sezóna

15.03.2019 12:10

Letošní zimní biatlonovou sezonu jsme vzhledem k dobrým sněhovým podmínkám absolvovali o víkendech v Nové Vsi u Rýmařova, Novém Městě na Moravě a Velkých Karlovicích. Přípravy se účastnilo 16 našich sportovců.
Dva oblastní závody proběhly v Břidličné a v Novém Městě na Moravě. Dalšími závody byly tři české poháry v Harrachově, Jablonci nad Nisou a Letohradu, kterých se mohlo zúčastnit 7 našich sportovců. Našim největším úspěchem byl závod v biatlonkrosu v Jablonci nad Nisou, kde zvítězil Štěpán Palla.
Vyvrcholením sezony žáků byly tři mistrovské závody v Novém Městě na Moravě 8. - 10. března, které z našeho klubu mohl absolvovat pouze jeden sportovec, Štěpán Palla. Na programu byly štafety dvojic, které jsme jeli společně s klubem Vsetín Bobrky a obsadili 3. místo. Dalším závodem byl závod s hromadným startem volnou technikou, kde si Štěpán vyjel krásné 2. místo. Poslední závod, sprint klasickou technikou, se nám nevydařil, neboť byl poznamenán deštěm a poryvy větru na střelnici. S těmito podmínkami se nedokázal vyrovnat a obsadil 13. místo.