Zimní biatlonová sezóna

18.06.2020 08:15

Po ukončení letní biatlonové sezóny, která vyvrcholila mistrovstvím České republiky v Břidličné jsme zahájily přípravu na zimní sezónu. Příprava probíhala na kolečkových lyžích a bruslích. Na první rozjetí na sněhu jsme vyrazili 20.12. do Vysočina Arény. Pak následovali tréninky na Pradědu, Nové Vsi u Rýmařova a Pustevnách. Této přípravy se účastnilo 14 našich sportovců.
První závod proběhl ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě 4.-5.ledna. Na start se v sobotu a v neděli postavilo pokaždé přes 300 dětí. Ve sprintu a sprintu se skupinovým startem se závodilo klasicky. Z tohoto úvodního kola Českého poháru jsme dovezli jednu bronzovou medaili.
Tyto dva závody byli i nominačními na Hry IX. Zimní olympiády dětí a mládeže 2020 pořádané karlovarským krajem.
II. Kola Českého poháru žactva, které ve dnech 7.-9. února hostil areál Mšeno-Břízky v Jablonci nad Nisou proběhlo za krásného slunečného počasí. Ze sobotních sprintů a nedělního vytrvalostního závodu jsme dovezli dvě stříbrné medaile.
Posledním závodem, Českého poháru žáků bylo Mistrovství České republiky konané 21.-22.2. v Letohradě. Z důvodu nedostatku sněhu šampionát proběhl na zkrácených tratích a jelo se pouze klasickou technikou. I přes tyto obtížné podmínky vybojoval Štěpán Palla ve sprintu bronzovou medaili.